De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1996 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 2). Bo van Velzen (Expert level 2) is aangesteld als Country Director van IKMF Nederland.

De IKMF zorgt onder meer voor:

  • Nieuwe technieken en lesmethoden, zoals Kids Krav Maga en het integreren van specifieke training, zoals bv. kettlebelltraining of een crossfit-seminar. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
  • Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs. Alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
  • Centrale examens afnemen. De examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur. Zodoende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
  • Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Meer weten over de IKMF?

Ga dan naar www.kravmaga-ikmf.nl

Op zich verschillen de technieken niet zoveel, maar wel de manier van trainen en hoe we een situatie beëindigen. Het doel van een burger is om zichzelf te kunnen verdedigen, en zo snel mogelijk weer veilig thuis te zijn.

Dat krav maga bij uitstek geschikt is voor militairen zal inmiddels geen geheim meer zijn. De IKMF verzorgt wereldwijd in tientallen landen militaire trainingen en leidt militaire instructeurs op in het geven van krav maga

Het succes van Krav Maga als zelfverdediging systeem bleef niet onopgemerkt. Er bleek ook vanuit de politie en veiligheidsdiensten een grote vraag te zijn naar een systeem als Krav Maga. 

Kids Krav Maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen

VIP protection ook wel 3th party protection of close protection genoemd. Een vorm van krav maga die enigzins afwijkt van het overige krav maga en er voor de leek hetzelfde uitziet. Een van de grote verschillen is dat de aanval doorgaans niet tegen jou maar tegen iemand anders gericht is.

Binnen de IKMF hebben we een speciaal programma voor vrouwen genaamd "stay away". Naar aanleiding van een serieverkrachter in Tel Aviv werd de IKMF benaderd met de vraag of er een training in het leven geroepen kon worden waarmee vrouwen zich konden verweren.