Krav Maga is een zeer praktisch en realistisch Israëlisch zelfverdedigingssysteem. De belangrijkste reden voor Imi Sde-Or (Imi Lichtenfeld), de grondlegger van Krav Maga, om het systeem te ontwikkelen, was dat iedereen, man of vrouw, jong of oud, in staat moet worden gesteld om zich te verdedigen wanneer dat noodzakelijk is. Zijn motto was: 'So that one may walk in peace'. Dit principe is heel belangrijk binnen Fighting Tactics.

Als school zijn we aangesloten bij de International Krav Maga Federation, de Israelische Federatie die is opgericht met toestemming van Imi zelf, ter verspreiding van Krav Maga. Onze Israëlische Director Avi Moyal, het hoofd van de IKMF, was jarenlang een directe student van Imi. Het doel van de IKMF is de verspreiding van Krav Maga, en daaraan willen wij graag een bijdrage leveren.

Bij Fighting Tactics vinden we de sfeer heel erg belangrijk. We trainen hard, met veel discipline (we zijn een van oorsprong militair systeem, en daar zie je uiteraard elementen van terug), alleen dat betekent niet dat we vergeten dat we met allemaal volwassenen onder elkaar zijn. Wees dus niet bang dat je wordt afgeblaft, daar is geen sprake van.

De nadruk ligt bij ons op de kwaliteit van de technieken, en om dit te bereiken, houden we de groepen klein. Het gaat erom dat de technieken en reacties in je systeem zitten, en dat bereik je door te zorgen dat de basis goed is. We hebben liever dat je weet wat je moet doen om veilig te zijn en te blijven, dan dat je zo snel mogelijk door de levels gaat. Immers, aan een vals gevoel van veiligheid heeft niemand iets. We herhalen regelmatig de basis (ter indicatie: zelfs de hoogste level instructeurs doen dit nog steeds), onder variërende druk, en breiden die steeds uit naar de eisen van de level waarvoor je traint. Krav Maga heeft als kenmerk dat we zoveel mogelijk dezelfde technieken gebruiken tegen verschillende problemen, en elke uitbreiding van een techniek komt voort uit de basistechniek.

Ondanks dat we niet de nadruk leggen op de examens, doen we die (wanneer je daarin geïnteresseerd bent) wel. Zowel landelijk als binnen de school. Wanneer de instructeur aangeeft dat je daar klaar voor bent, kun je daaraan deelnemen om te testen voor de volgende level.

Club seminar met Amnon Darsa

Club seminar met Tamir Gilad

Warrior Fitness bij Fighting Tactics

Club Seminar met Israel Cohen

Israel Cohen geeft uitleg

Krav Maga voor de Kids

Een Krav Maga les bestaat uit preventie, mentale en fysieke training en heeft een perfecte balans tussen technische training, tactiek, conditie en de nodige spanning! Men leert zich verdedigen tegen één en meerdere aanvallers, met en zonder wapens, in elke denkbare situatie.

Wil je eens komen meetrainen?

Meld je dan aan voor een gratis proefles.

Bedankt voor uw gegevens.

Er zal zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen.

Wat moet u meenemen?

U kunt trainen in een trainings- of joggingsbroek een t-shirt en zaalschoenen.

Vergeet niet om iets te drinken mee te nemen en een handdoek tegen het zweten.