Het Fighting Tactics Psycho Squad, is een groep van wat wij gekscherend noemen de ‘beroepshalvezolen’ van de Krav Maga school Fighting Tactics, gerund door Rick Lablans (de hoofdinstructeur).

Naast het feit dat we een Krav Maga school zijn, vinden we het ook leuk om met de leden die daar interesse in hebben aan andersoortige evenementen deel te nemen. Over het algemeen zijn dit obstacle runs of mudruns, zoals de Fishermans Friend Strongman Run, de Mudmasters, de Strong Viking Run, enzovoorts.

Het is ooit begonnen met de Strongmanrun in 2012: 18 km en 30 hindernissen. Direct na afloop besloten we dat dit zeer waarschijnlijk een jaarlijks terugkerend evenement wordt. En inderdaad, in 2013 en 2014 deden we weer mee. De afstanden werden groter (22, 23 km), de obstakels zwaarder (33, 35), het team wisselde per keer van samenstelling (en bleef wel zo rond de 15 personen). Inmiddels draaien we onze hand niet om voor runs met 35 obstakels, en afstanden van 21 – 25 km. Dit alles doen we, zoals we Krav Maga trainen: hard, zwaar, niet opgeven, en in een goede sfeer met tijd voor een grapje! Wat er ook gebeurt, we helpen elkaar!

Op dit soort dagen zorgt de school voor het (inmiddels beruchte) Krav Maga shirt met het speciale Fighting Tactics Psycho Squad logo. Deze shirts zijn niet te koop. Je krijgt er een van de school, wanneer je met het team meedoet aan een teamactiviteit waar we onder deze naam aan meedoen. Dat betekent dat iedereen die zo’n shirt draagt, op enig moment heeft meegedaan aan ons team van ‘beroepshalvezolen’ en dus tenminste een (en waarschijnlijk meerdere) runs heeft meegedaan.

De regels zijn simpel: we starten samen, en we finishen samen. Niemand blijft achter (tenzij een van de leden onverhoopt geblesseerd raakt, dat is overmacht)! Dat betekent twee dingen: 1) Niemand ‘ontsnapt’ aan de voorkant – als je zo goed bent, dat je energie over hebt om te ontsnappen, dan gebruik je die energie om een teamlid te helpen. En 2) Niemand ‘valt af’ aan de achterkant – dat betekent dat je als je start, ook de hele race zult moeten meelopen, moe of niet.

Dat we deze afspraken zeer serieus nemen, blijkt wel uit het feit dat we tot nu toe steeds met meer mensen zijn gefinished, dan dat we zijn gestart! Er is nog NOOIT een Psycho Squad lid afgevallen tijdens de race. Wel hebben we tot nu toe al drie keer twee of meer mensen ‘opgepikt’ die door hun eigen groep in de steek waren gelaten, bijvoorbeeld doordat ze niet snel genoeg gingen. Zij zagen onze samenhang, hadden ons groepsgevoel in de gaten, en vroegen of ze mochten aanhaken voor die race. Ook aan hen hebben we ter plekke dezelfde afspraken meegedeeld. Toen ze daarmee akkoord gingen, zijn ze aangehaakt en samen met ons gefinished! Ze staan zelfs op de ‘na afloop’-teamfoto! Van elk evenement dat we doen, hangt namelijk een foto aan de ‘Wall of Fame’ in de school.

Deze regels betekenen dan ook ogenblikkelijk dat we van je verwachten dat je je goed voorbereidt, en dat je TRAINT! Als je in de problemen komt, en je hebt goed getraind, zullen we ALLES doen om je te helpen en je bij het team te houden. Als je niet (voldoende) traint, krijg je het dus heel zwaar. Want hoe dan ook, als je met ons start, ga je met ons mee! Voor wat betreft die training: we doen zowel wat gezamenlijke trainingen, als de wekelijkse Krav Maga trainingen, waarin de conditie ook goed wordt opgebouwd. Daarnaast trainen de deelnemers ook nog zelfstandig of tijdens de Warrior Fitness avonden.

Doordat we dit puur voor de lol doen, en we alle teamleden goed doordringen van de afspraken en wat dit betekent, zijn dit altijd hele gezellige dagen. Er is, behalve voor de coördinatie en het naleven van de afspraken, tijdens die dagen dan ook geen sprake van een instructeur en leerlingen. Het is een groep sporters die samen bezig is een doel te bereiken. Daarin steunen en motiveren we elkaar.

De teamleden zorgen ervoor dat we alles hebben wat voor deze dagen nodig hebben: een geweldig team, een topsfeer en een onuitputtelijke voorraad enthousiasme!!! Dat is het Fighting Tactics Psycho Squad ten voeten uit!!!

Heb je ook interesse om eens met het team mee te doen, vraag het dan eens aan Rick, of houdt de ledengroep op Facebook in de gaten. Wie weet staan er nieuwe evenementen gepland!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees hier de tips van Rick en Bart